Γνωριμία άθλημα Βoccia
Β τάξη Ενδοσχολικές

Γνωριμία με το άθλημα Βoccia

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γυμναστικής , το προηγούμενο διάστημα οι μαθητές της Β τάξης γνώρισαν το άθλημα Βoccia. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων της Φυσικής αγωγής εξοικειώθηκαν με το άθλημα και τους βασικούς κανόνες. 

Μια δράση όμως είναι αυθεντική όταν απαιτεί τις δεξιότητες κοινωνικής ζωής και προσφέρει ένα αληθινό βίωμα στα παιδιά. Έτσι, καλέσαμε στο σχολείο μας τον αθλητή boccia Γιώργο Τοπουζη, ο οποίος παίζει στον ΑΣ ΑμεΑ “Αετοί Θεσσαλονίκης”. Μαζί του ήταν η συνοδός του Ελευθερία Καστρινάκη, η οποία είναι αρχιτέκτονας και κατασκευάζει η ίδια τις ράμπες που χρειάζονται για να παίξει κανείς Boccia.

Τα παιδιά είχα την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Γιώργο, να τον ρωτήσουν για την αναπηρία του. Του πήραν συνέντευξη για να μάθουν από το πιο απλό: Πώς τρώει, μέχρι τι όνειρα έχει για το μέλλον. Ο καλεσμένος μας με μεγάλη χαρά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και παρότρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν να ρωτάνε, έτσι ώστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία να αρχίζουν να γίνονται πιο ορατά.

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί του αλλά και να γίνουν συνοδοί του στο boccia.